Justering av husleien

Vedtektene fastsetter at husleien (felleskostnadene) skal fastsettes av styret etter de samme prinsipper som tidligere. Styret og seinere generalforsamlingen besluttet seinest i 2009 at husleien skal bestå av en enhetspris per leilighet som i utgangspunktet skal dekke de arealuavhengige kostnadene, og i tillegg en leiepris per kvadratmeter for dekning av de kostandene som vanligvis øker med større areal og flere beboere.


De siste årene er det påløpt betydelige økninger i kostnadene, spesielt de arealuavhengige. Det foreligger betydelig behov for vedlikehold av gården, herunder bl.a. restaurering av vinduene, jf. også vedlikeholdsplanen som ble behandlet på årets generalforsamling. Slik styret ser det, er det derfor behov for å justere husleien (felleskostnadene) noe opp. Styret vedtok derfor i møte 23. mai 2022 å justere husleien (felleskostnadene), med virkning fra 1. juli 2022, slik at enhetsprisen per leilighet da blir kr 600 per måned og i tillegg kr 27 per kvadratmeter per måned. Husleien (felleskostnadene) for den enkelte leilighet blir da, med virkning fra 1. juli 2022, som vist i oppsettet under.

For de av oss som ikke har forskuddsbetalt vår forholdsmessige andel av renter og avdrag på fellesgjelden, kommer dette i tillegg. Tilsvarende gjelder leie for parkeringsplassene og ladekostnadene for de som leier parkeringsplass og El-bil ladning. Også eiendomsskatten (tre promille av verdi over fire millioner) som vi er pålagt å kreve inn fra Oslo kommune for de leilighetene det gjelder for, kommer i tillegg.


Vi minner om at husleien (felleskostnadene) skal betales månedlig på forskudd, og ber dere huske å endre deres innbetaling/autogirotrekk fra bank, i samsvar med de nye samlede satsene som dere vil motta fra Norian og som skal gjelde fra 1. juli 2022.