Tydeliggjøring av kriterier for leie av parkeringsplass


Styret har i sitt møte 23. mai 2022 diskutert og besluttet å tydeliggjøre kriteriene som skal gjelde for leie av parkeringsplass.

1. Ledig parkeringsplass bekjentgjøres overfor alle aksjonærer/beboere i gården, som da skriftlig må melde interesse for å leie innen den fastsatte frist.

2. Aksjonær eller noen i dennes husstand som har fast bopel i gården må ha motorkjøretøy (eventuelt ha motorkjøretøy under bestilling) for å være kvalifisert for tildeling/leie av parkeringsplass.

3. Ansiennitet som aksjonær med fast bopel i gården legges til grunn ved tildeling om det er flere som ønsker å leie. Ansiennitet regnes fra det tidspunkt de aktuelle aksjene formelt ble overført til vedkommende aksjonær.

4. Aksjonær som leier sin første parkeringsplass, prioriteres før en aksjonær som eventuelt ønsker i leie parkeringsplass nummer to eller tre.

5. Tildelt parkeringsplass kan skriftlig sies opp av aksjonær med tre måneders varsel og vedkommende blir da fri for sin betalingsplikt etter tre hele måneder (ikke dato til dato). Dersom ny leietaker overtar parkeringsplassen før det har gått tre måneder, fritar styret aksjonær som har sagt opp sin parkeringsplass for dennes betalingsforpliktelser, fra det tidspunkt ny leietaker overtar.

6. Aksjonær som eventuelt ikke lenger har fast bopel i gården, eller som eventuelt ikke lenger har motorkjøretøy, plikter å fravike sin parkeringsplass, dersom styret ønsker det. Dog kan den tildelte parkeringsplassen beholdes og eventuelt framleies sammen med vedkommende aksjonærs leilighet, dersom oppholdet er tidsbegrenset (inntil maksimalt atten måneder) og styret varsles skriftlig om dette.

7. Framleier (leietaker som ikke er aksjonær) som har motorkjøretøy (eventuelt under bestilling) kan få leie eventuelle ledig parkeringsplass for et og et år av gangen, dersom ingen aksjonær ønsker å leie ledig parkeringsplass på det aktuelle tidspunktet.