Hjertestarter

Hjertestarter på veggen ved tavlen for brannalarmanlegget, 1. etasje i oppgang A.
Styret har besluttet å anskaffe en hjertestarter som nå er levert fra Røde kors. Vaktmester Gabriel har sørget for å henge den opp på i en dertil egnet konsoll på veggen ved siden av tavlen for brannalarmanlegget i 1. etasje i oppgang A. 
Hjertestarteren er av typen SAM 360P HeartSine samaritan PAD og er nå montert klar til bruk og med en alarm som gir lyd fra seg om konsollen åpnes. Den er selvkontrollerende og gir også lyd fra seg når det f.eks. må skiftes batteri (hvert fjerde år, alternativt etter bruk). Hjertestarteren er også innmeldt til og registret hos 113. 
Denne typen hjertestarter skal i teorien kunne brukes uten nærmere forhåndskunnskap, fordi den på norsk forteller hva som skal gjøres trinn for trinn når den slås på. Imidlertid er det mulig å få opplæring i bruken hos Røde kors. Dersom noen har pårørende i gården som regnes som i en utsatt risikogruppe anbefaler vi i styret at vedkommende skaffer seg slik opplæring (for egen regning). 
Vi håper naturligvis vi aldri får bruk for hjertestarteren, men skulle uhellet være ute så er den der, og kan redde liv. I en situasjon der uhellet er ute er det viktigste uansett å ringe 113 så fort som mulig.