Internett

Ny avtale om internett – kabel TV med virkning fra 1. mai 2023

Fra desember 2016 har Canal Digital Kabel/Telenor Norge AS vært vår leverandør av internett og kabel-TV, som for aksjonærene har vært inkludert i husleien. Kostnadene for internett/kabel-TV har årlig blitt økt med flere tusen kroner fra leverandøren, uten at husleien er økt tilsvarende. Siste økning som nå er fra 1. april 2023, vil alene utgjøre sjutusen fem hundre og seksti - 7 560 - kroner per år. Vi har også fått meldinger om at flere av aksjonærene for egen regning har økt hastigheten på internettet og også at flere aksjonærer betaler ekstra for strømmetjenester som f.eks. Netflix og spesielle TV-kanaler. Den teknologiske og markedsmessige utviklingen innen bl.a. strømmetjenester, har bidratt til at ordinært linær-TV siden 2016 har blitt mindre og mindre aktuelt for de fleste av oss. Covid-pandemien med utstrakt bruk av hjemmekontor, teamsmøter etc., medførte også endringer i internettbehovet for mange av oss.

Styret har nå inngått kollektiv avtale om internett levert av OBOS OpenNet med ti ganger så høy kapasitet som tidligere, noe som innebærer at det ikke lenger vil være nødvendig for noen av aksjonærene å selv betale for kapasitet utover dette. For å redusere kostnadene og slik unngå å øke husleien, har vi også skiftet TV-pakkeleverandør og redusert antallet TV kanaler, som inngår i den kollektive avtalen. Fra 1. mai 2023 er det RiksTV som leverer de TV-kanalene som inngår i den kollektive avtalen. Den enkelte aksjonær kan naturligvis som tidligere velge å kjøpe ekstra strømmetjenester som f.eks. Netflix og spesielle TV-kanaler for egen regning.

Styret er godt fornøyd med den omleggingen som vi nå har avtalt, som medfører betydelige kostnadsreduksjoner. Kostnadene blir på samme nivå som det den forrige avtalen ble inngått på i 2016, og hindrer også de forventede framtidige kostnadsøkningene. Samtidig får vi et superraskt internett som er tilpasset både dagens og framtidens behov med f.eks. hjemmekontor, gaming og strømmetjenester.

Oslo, 23. mars 2023

Med hilsen  

Kåre A. Syltebø /s/
Styrets leder