Vårt forhold til Det Mosaiske Trossamfunnet og deres sikkerhetspersonell!

Den siste tiden har det vært en dialog med bl.a. e-post utveksling mellom boligselskapet og Det Mosaiske Trossamfunnet bl.a. om deres sikkerhetspersonell sin patruljering på vår tomt. Dialogen er nå foreløvig avsluttet, etter at saken ble behandlet i vårt styremøte nå mandag 13. september 2023. Til informasjon gjenngis her siste henvendelsen fra Det Mosaiske Trossamfunnet datert 4. september 2023 og vårt svar tilbake nå tidligere i dag.


Til styret i Geitmyrsveien 9
DMT er opptatt av å ha et godt forhold til naboer og våre omgivelser, både i hverdagen og i en sikkerhetssammenheng. Vi er opptatt av å ha et balansert sikkerhetsnivå, slik at det ikke er et unødvendig høyt sikkerhetspreg på området. Konkrete sikkerhetstiltak kan vi av naturlige årsaker ikke gå nærmere inn på, men vi har en kontinuerlig og god dialog med politiet om dette. Videre er DMT påpasselig med at alle tiltak er innenfor lover og regler som gjelder på dette området.

Vedrørende det konkrete spørsmålet som løftes frem, så har våre ansatte primært fokus på egen eiendom og bygningsmasse. Når de ferdes utendørs i ulike sammenheng, vil de også være observante i forhold til aktiviteter eller eventuelle endringer i omgivelsene, men det er ingen systematisk patruljering av nabolaget. I tråd med vår dialog med politiet, og DMTs forståelse av lovverket, så er det lov med offentlig ferdsel også på grunnen til borettslag mv. som ikke er fysisk avstengt. Vi vil således bare igjen understreke at det ikke er noen systematisk patruljering av det aktuelle området, og vi legger vekt på å være til liten sjenanse for nabolaget. Vi håper dette er et tilfredsstillende svar og håper på et fortsatt godt naboskap her i Bergstien.
Mvh
Zhira Beck
nestleder i DMT
Viser til dialogen mellom vår Petter Andreas Larsen og representanter for Det Mosaiske Trossamfunnet, sist deres e-post av 4. september 2023.

Vi i styret i Boligselskapet Gjetemyrsveien 9 AS har stor respekt for de sikkerhetsutfordringer dere er utsatt for. Vi ønsker å videreføre et godt naboskap. Som tidligere tilkjennegitt ønsker vi oss enn annen løsning i Bergstien enn den som nå er, med de lite dekorative stein- og betongsperringene, noe vi gjerne bidrar i en dialog om.

Når det gjelder DMT sine behov for i påkommende tilfeller å inspisere/besøke også vår tomt for å ivareta sikkerheten, slik du har beskrevet i din e-post til oss 4. september, har vi ingen innvendinger til det. Vi forutsetter at dere informerer sikkerhetspersonalet og sørger for å håndheve at det ikke er noen systematisk patruljering av vår eiendom slik at utgangspunktet er visuelt innsyn. Vi forutsetter videre at de fysiske inspeksjoner/besøk som da unntaksvis gjennomføres av sikkerhetspersonell fra DMT, gjennomføres så diskre som mulig og at både barn og voksne som har tilholdssted hos oss, behandles med høflighet og respekt om de påtreffes.

Vi vil til slutt understreke at vi på best mulig måte ønsker å bidra til at deres sikkerhetssituasjon ivaretas på en tilfredsstillende måte, og ber dere ta kontakt om det er noe mer dere ønsker å diskutere i den sammenheng.

Med hilsen
Boligselskapet Gjetemyrsveien 9 AS
Kåre A. Syltebø
Styrets leder
  


Oslo, 13. september 2023
Med hilsen  

Kåre A. Syltebø /s/
Styrets leder