Radon måling i fire av leilighetene

Linn Schulze Tommelstad og Sverre Sundsdal har tidvis målt (digitale målinger) svært høye forekomster av Radon i sin leilighet H0101 i oppgang A. De har derfor bedt styret om å iverksette mer vitenskapelig måling av radonnivået i deres leilighet.

Styret har etter konsultasjon med OBOS om aktuelle firmaer, vedtatt og bestillt Radon måling fra Radonmannen AS, som har avtale med OBOS som gir oss rabatterte priser, for begge leilighetene på bakkenivå i oppgang A. Linn Schulze Tommelstad og Sverre Sundsdal sin leilighet H0101 og Jenny Ann Hammerø og Kåre A. Syltebø sin leilighet H0102.

I tillegg iverksettes det også måling i en av de nederste leilighetene i oppgang B, Siv Mona Aasan og Håvard Lønnestad sin leilighet H0102, og i en av de nederste leilighetene i oppgang C, Betty Ingunn Lind sin leilighet H0102.

Målingene vil nå pågå kontinuerlig i en tomåneders periode (minimum seksti døgn) ved hjelp av bokser med sporfilm som plasseres på to forskjellige steder i hver av disse leilighetene. Etter at måleperioden er ferdig vil sporfilmen bli analysert av Radonmannen AS som gir oss en rapport og anbefalinger om eventuelle tiltak om det vurderes som nødvendig/ønskelig.

På grunn av vindusprosjektet kan det være aktuelt å foreta en ny måling i en ny to måneders periode til høsten i de samme leilighetene, før eventuelle tiltak iverksettes. Om en slik ny måling er ønskelig å gjennomføre vil styret ta stilling til når rapporten etter den første måleperioden foreligger fra Radonmannen AS, cirka månedsskiftet april/mai.
 

Oslo, 21. februar 2024

Med hilsen  


Kåre A. Syltebø /s/
Styrets leder