Salg av Hageleiligheten - finansieringen av vindusprosjektet

Hageleiligheten
En bygningsteknisk gjennomgang av hageleiligheten som forberedelse til salgsprosessen avdekket at tilstanden var ganske dårlig. Både megleren og våre øvrige rådgivere med bygningskompetanse rådet oss sterkt til å rehabilitere/pusse opp Hageleiligheten før et salg og ikke selge den som oppussingsobjekt med de betydelige manglene som var avdekket. Vi lyktes med å få innhentet tilbud på total rehabilitering/oppussing på svært kort varsel fra tre entreprenører. Styret valgte i møte 11. mars 2024 å benytte TH. S. Entreprenør AS til arbeidet, som blir ferdigstilt rette over påske. Vi har skrevet kontrakt med Privatmegleren v/Melinda Vora, som kjenner området og gården vår fra tidligere, bl.a. var hun ansvarlig for salget av leiligheten for Rossi da Birgitte Lerheim og Roger Jensen kjøpte i oppgang C. Salgsprosessen av Hageleiligheten vil bli igangsatt når den er salgsklar etter påske.

Finansieringen
Finansieringen av vindusprosjektet er som vi vedtok på vår ekstraordinære generalforsamling i september, basert på inntekter/overskuddet fra salget av Hageleiligheten i tillegg til innbetaling/låneopptak fra oss aksjonærer. Etter at vi bruker betydelige midler for å gjøre Hageleiligheten salgsklar, må det naturligvis påregnes mindre overskudd enn vi tidligere kunne se for oss. Hva dette konkret innebærer og hvorvidt det får konsekvenser for finansieringen av vindusprosjektet, kan vi først vite når salget av Hageleiligheten er gjennomført.

Kostnadsreduksjon

For å begrense/kutte kostnadene med vindusprosjektet mest mulig, har styret besluttet å si opp avtalen om ekstern prosjektledelse med OBOS Prosjekt AS. Styrets leder har nå overtatt prosjektledelsen, med bistand fra de øvrige styremedlemmene.
Oslo, 26.03.2024

Med hilsen

Kåre A. Syltebø /s/
Styrets leder