Vedlikeholdsplanens punkt 4 om balkongene

Viser til informasjon fra styret 18. september 2023 hvor det i punkt 4 om balkongene var skrevet «Beskrivelse av anbudsinnhenting for renovering gjennomføres 2023».

Vi har nå gjennomført en befaring og har fått priser på renovering av balkongene fra VD Montasje AS i samarbeid med Thorendahl AS.

Konklusjonen er at det ikke er påkrevd å gjøre noe som helst med balkongene på nåværende tidspunkt verken av sikkerhetsmessige eller bygningsmessige hensyn.

De indikative prisene på renovering av våre 8 balkonger som vi har fått, tydeliggjør at en skikkelig kvalitetsmessig renovering vil medføre svært betydelige kostnader for boligselskapet.

Om balkongene ikke rives og bygges opp igjen, men beholdes som i dag, vil en totalrenovering minimum beløpe seg til kr 162 500 inkl. mva. per balkong, til sammen kr 1 300 000 inkl. mva.

Dersom balkongene må rives og bygges opp igjen, noe som i tilfelle må skje i samarbeid med byantikvaren og godkjennes av plan og bygningsetaten, må det påregnes kostnader på minimum kr 300 000 per balkong, til sammen kr 2 400 000.

Styret har etter dette i vårt møte 3. juni besluttet å ikke gå videre med noe arbeid knyttet til rehabilitering av balkongene, ettersom det ikke er påkrevd verken av sikkerhets- eller bygningsmessige årsaker.  

I stedet har styret besluttet å gjennomføre et forslag vi har fått fra Yendini Yoo Cappelen, om å sørge for at balkongfasadene blir vasket og malt før stillasene fjernes i sammenheng med vindusprosjektet,  noe vi påregner å få gjennomført for en samlet kostnad på cirka kr 30 000 for alle åtte balkongene.


Oslo, 5. juni 2024
Med hilsen  

Kåre A. Syltebø /s/
Styrets leder