Vindusprosjektet - balkongdørene

Vi har fått reaksjoner/forespørsler fra enkelt aksjonærer som har balkong, og som ikke hadde fått med seg at de nye balkongdørene våre, som er godkjent av byantikvaren/plan og bygningsetaten og som det nå er skiftet til, slår utover.

Opprinnelig (i 1917) var det en ytre balkongdør som slo utover og en indre balkongdør som slo innover. Noen av leilighetene som nå hadde bare en balkongdør fra åttitallet (som ikke var godkjent av byantikvaren) hadde nå bare en dør som slo innover, noe som innebar at det var mer disponibel plass på disse balkongene.
Spørsmålet om de nye balkongdørene kunne slå innover ble diskutert i forprosjektet, hvor også byantikvaren deltok, men det var der ikke mulig å få dem med på en slik løsning.
Det faktum at de nye balkongdørene slår utover framkom tydelig i den dokumentasjonen som var sendt alle aksjonærene i forkant av vår ekstraordinære generalforsamling 18. oktober 2023, på samme måten som det framkom hvilke vinduer som ville bli sidestyrt (og til hvilken side) og hvilke vinduer som ville bli toppstyrt.
Etter de første reaksjonene fra enkeltaksjonærer i A-oppgangen, som først oppdaget at de nye balkongdørene slo ut da de ble satt inn, lovet styrets leder å innhente pris på hva det vil koste for den enkelte for egen regning å forandre dette til en balkongdør som slår innover.

Vi har nå fått en indikativ pris fra vår nåværende leverandør VD Montasje AS/Skaara Spesialvinduer AS som inkludert mva. minimum vil være kr 60 000 per balkongdør. VD Montasje AS er samtidig helt tydelig på at de ikke vil ha noen befatning verken med redegjørelse eller ansvar overfor byantikvaren og/eller plan og bygningsetaten dersom en slik endring blir en realitet.


Styret behandlet spørsmålet i møte 3. juni og vedtok følgende:
«Styret godkjenner ikke at enkeltaksjonærer på egen hånd og/eller for egen regning skifter/endrer noen av de nye balkongdørene. Naturligvis heller ikke at noen skifter eller endrer noen av vinduene. Bygningen vår er på byantikvarens gule liste, fasaden inkludert alle utvendige dører og vinduer er boligselskapets felles ansvar og kan ikke endres/skiftes uten at det er forelagt byantikvaren og godkjent av plan og bygningsetaten.»

Oslo, 5. juni 2024

Vennlig hilsen  

Kåre A. Syltebø /s/
Styrets leder