Vindusprosjektet – detaljert gjennomføringsplan

Vi har nå mottatt den detaljerte gjennomføringsplanen for utskifting av vinduene. Leilighet for leilighet er gjennomføringsplanen som følger:

Oppgang 9A:
Søgnen/Kaloudis, mandag 15.4. og tirsdag 16.4.
Perissutti, onsdag 17.4. og torsdag 18.4.
Tommelstad/Sundsdal, fredag 19.4.
Rein/Larsen, mandag 22.4.
Cooper, tirsdag 23.4. og onsdag 24.4.
Bjønnes, torsdag 25.4. og fredag 26.4.
Dahlseiede, mandag 29.4. og tirsdag 30.4.
Hammerø/Syltebø, torsdag 2.5.

Oppgang 9B:
Haugen/Skjæveland, fredag 3.5.
Jørgensen, mandag 6.5.
Thomsen, tirsdag 7.5.
Ellingsen, onsdag 8.5.
Kirkebøen, mandag 13.5.
Aasan/Lønnestad, tirsdag 14.5.

Oppgang 9C:
Haug, onsdag 15.5. og torsdag 16.5.
Cappelen, tirsdag 21.5. og onsdag 22.5.
Aspen/Lysholm, torsdag 23.5.
Lind, fredag 24.5.
Lerheim/Jensen, mandag 27.5. og tirsdag 28.5.

Hageleiligheten, onsdag 29.5.

Dersom den opplyste datoen for vedkommende leilighet absolutt ikke passer, gis det anledning til å bytte dato med en annen aksjonær i samme oppgang.

Det er viktig at alle gardiner og gardinoppheng, nips og annet er fjernet fra alle vinduer i den aktuelle leiligheten når vinduene skal skiftes. Også eventuelle elektriske ledninger og kontakter som er festet på vinduskarmer og/eller listverket rundt vinduene må flyttes/løsnes.

Det må også gjøres plass til å arbeide inne i leiligheten foran alle vinduene. Minimum en og en halv meter i en halvsirkel rundt vinduet må være fritt for møbler o.a. Vinduene tas inn i leiligheten gjennom døren og settes på plass innenfra. Møbler og annet må derfor også flyttes unna slik at det er enklest mulig å bære vinduene til og fra inngangsdøren.

Etter at VD Montasje har skiftet vinduene og satt på de nye listene, vil det hos flere av oss være sårskader o.a. i vegger etter gamle blomsterbrett/lister. VD Montasje vil sørge for at slike sårskader blir sparklet/pusset, klart for maling. Selve malingen må den enkelte aksjonær selv ta seg av og bekoste.

Omfanget av slike sårskader som behøver sparkling/pussing er umulig å kartlegge og planlegge på forhånd. Sparkling/pussing må gjøres i etterkant av de oppsatte tidene for vindusutskiftingen. VD Montasje er derfor avhengig av god dialog med den enkelte aksjonær for tilkomst til leilighetene også etter at arbeidet med utskifting er ferdig, både for sparkling/pussing der det er behov, og for eventuelt ekstraarbeid som den enkelte ønsker at VD Montasje skal utføre.

Slikt ekstraarbeid kan være eventuell tilbakeføring av elektriske ledninger og kontakter, som må bestilles og bekostes av den enkelte aksjonær, eller f.eks. malerarbeid som også må bestilles og bekostes av den enkelte aksjonær.

Som tidligere informert om, har vi åpnet for at den enkelte aksjonær kan avtale/bestille (skriftlig) eventuelt ekstraarbeid, for eksempel elektriker og malerarbeid, direkte fra VD Montasje.

Styret har overfor VD Montasje akseptert at boligselskapet kan faktureres og vil betale også for slikt ekstraarbeid, og at vi da gjennom OBOS Eiendomsforvaltning viderefakturerer dette til den enkelte aksjonær som har bestilt og skal stå for kostnadene for alt slikt ekstraarbeid.

Byggingen av stillas vil starte rett etter påske, muligens allerede 2. april. Dette for å starte med rehabiliteringen av vinduene i de kalde rommene - vinduene i fellesarealene, kjeller og loft.
 
Oslo, 23. februar 2024
Med hilsen


Kåre A. Syltebø /s/
Styrets leder